Funkcje Kwadratowe
Embros: Naszkicuj wykres i podaj zb.wartości
Pomożecie męczę się już parę godzin w tych funkcjach trzeba umieć.
8 cze 15:48
Janek191:

f(x) = 0,5*( x − 2)
2 + 2
więc a = 0,5 > 0 p = 2 q = 2
ZW = < 2 , +
∞ )
Wykres
8 cze 15:53
Eta:

W
dwie minuty a nie "parę godzin"

W(2,2) i parabola ramionami do góry , to
ZW=<2,∞)
8 cze 15:55
Embros: I To tak wszystko ?
czyli p to wychodzi od tego miejsca tak (x−2) ?
a q to jest końcówka tak ?
8 cze 15:57
Janek191:
f(x) = a*( x − p)2 + q
=================
8 cze 16:01
Embros: O no dobra to ja już rozumiem dzięki chłopaki, Jesteście naprawdę pomocni
8 cze 16:04
Janek191:
Eta jest jeszcze kobietą
8 cze 16:05
Eta:
"jeszcze" ?
8 cze 16:08
Embros: Oj Wybacz Eta

Mam nadzieję że nie uraziłem, dziękuję ślicznie.
8 cze 16:08
Eta:
8 cze 16:10