Tak jak polecenia, na jutro, ważne ://
Grzesiek: 1. Mając dwa zbiory A= (−3,5> B= (2,7> wyznacz A∪B, A∩B, A−B, B−A
2. Określ dziedzinę i rozwiąż równania i nierówności
a) (x−1)(2x+3)(4−x)=0
| | x − 3 | | x − 1 | |
b) |
| + |
| = −1 |
| | 2 | | 4 | |
d) 3(x−2) + (x−3) 3 = 4
e)
√x+3 = 0
3. Liczba 1,2 jest przybliżeniem z nadmiarem liczby 1,1. Oblicz błąd względny procentowy tego
przybliżenia.
8 cze 15:43
J:
szkoda,że się nie obudziłeś wcześniej
8 cze 15:45
Janek191:
z.2
a, b, c, d D = ℛ
e) x + 3 ≥ 0 ⇒ x ≥ − 3 D = < − 3, + ∞ )
8 cze 15:48