Funkcja
jusia: y=−x−1−12 proszę o rozwiązanie
8 cze 13:10
Janek191:
Napisz porządnie treść zadania, bo nie wiadomo o jakie rozwiązanie Ci chodzi ?
8 cze 13:12
jusia: to chodzi o funkcję liniową
8 cze 13:14
Janek191:
To widzę,że jest to funkcja liniowa .
tam jest − 1 − 12 , czy − 112 ?
Co trzeba zrobić z tą funkcją liniową ?
8 cze 13:16
J:
a myśmy myśleli,że o wykładniczą...
8 cze 13:16
jesus: Tak, zgadza się. Natomiast co masz na myśli pisząc "proszę o rozwiązanie"? Chodzi o miejsce
zerowe?
========
8 cze 13:17
jusia: narysować wykres
8 cze 13:21
Janek191:
Np.
1) x = 0 to y = 0 − 112 = − 112
więc A = ( 0, − 112 )
2) x = 3 to y = 3 − 112 = 112
więc B = ( 3 , 112 )
Narysuj prostą AB − wykres danej funkcji
8 cze 13:25
Janek191:
8 cze 13:27
J:
to nie ta prosta
8 cze 13:28
Janek191:
Faktycznie − zgubiłem minusa
8 cze 13:29
Janek191:

Jeszcze raz.
y = − x − 1
12
1) x = 0 to y = 0 − 1
12 = − 1
12
A = ( 0, − 1
12 )
2) x = 2 to y = − 2 − 1
12 = − 3
12
B = ( 2 , − 3
12 )
Rysujemy prostą AB.
8 cze 13:32
Janek191:
I gdzie jest ta Jusia: ?
8 cze 13:37
jusia: ja jestem tu ale już sobie poradziłam dziękuje
8 cze 13:51