matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz kąt po jaki prosta przebija płaszczyzne
Kuba:
x−2
y−1
z
Wyznaczyć kąt, pod jakim prosta : l
=
=
przebija płaszczyznę
1
2
−1
π: x−2y+3z−1=0
8 cze 12:58
J:
In
→
◯ k
→
I
α = arcsin
,
In
→
I*Ik
→
I
gdzie: n
→
− wektor normalny płaszczyzny , k
→
− wektor kierunkowy prostej
8 cze 13:15