Jarek przez tydzień używał mydła w kształcie prostopadłościanu...
oO_pomocy : Jarek przez tydzień używał mydła, które miało kształt prostopadłościanu. Po tygodniu wymiary
mydła zmniejszyły się o połowę. Na ile dni wystarczy Jarkowi tego mydła? Zakładamy, że mydło
używane jest równomiernie.
6 gru 11:40
BiebrzaFun : V
przed=a*b*c
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
Vpo= |
| a* |
| b* |
| c= |
| a*b*c= |
| Vprzed,czyli w ciągu 7 dni zużył |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 8 | | 8 | |
| 7 | | 1 | |
| mydła,czyli dziennie zuzywał |
| ,czyli zostało na 1 dzień |
| 8 | | 8 | |
6 gru 11:48