matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka dyskretna
Braams:
φ[fi](100) Jak się oblicza takie coś? To jest z matematyki dyskretnej, mam zadanie obliczyć fi liczby
8 cze 00:26
braams:
http://i.imgur.com/iNLhUt4.jpg
8 cze 00:37
Mariusz:
100=2
2
*5
2
1
1
1
4
4
100*(1−
)(1−
)=100*
*
=100*
=40
2
5
2
5
10
8 cze 01:49
Braams:
a dlaczego tak? jakieś wyjaśnienie?
8 cze 02:17
Braams:
i dziękuje
8 cze 02:17
Braams:
Ktoś coś?
8 cze 19:13