matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
Ola256:
jaką kwotę otrzyma pan Kowalski inwestując 5000 zł na 4 letnią lokatę z półroczną kapitalizacją odsetek oprocentowaną na 3,45%
7 cze 22:48
?:
https://matematykaszkolna.pl/forum/294957.html
Oj "leniu"
3,45
K=5000(1+
)
4*2
= 5000*1,01725
8
=5000*1,14662548=
5 733,13 zł
200
7 cze 23:41