matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY :0
nina NINA:
działania na wektorach nina: Dany jest odcinek o końcach A(2,−5) B(−4,7). Wyznacz współrzędne punktu P, który tak dzieli odcinek AB, że: a)|PB| / |AB| = 1/3 b)|PB| / |AB| = 2/3 c)|PB| / |AB| = 1/4 d)|PB| / |AB| = 3/4
6 gru 11:35