jak obliczyc to zadanie metoda hewisajda
hewisajd:
7 cze 19:54
PW: Heaviside nazywał się ten pan. "hewisajda" nie znajdziesz w internecie, ale poprawnie pisząc
nazwisko − i owszem.
Szukasz odpowiedzi na forum dla licealistów i gimnazjalistów?
7 cze 20:07
hewisajd: tez rozwiazduja tu niektorzy zadania takiego poziomu i chce po prostu o rade,dobrze wiem jak
sie pisze to nazwisko i nie martw sie w internecie juz przeszukalem pare stron na ten temat
ale duzo wiadomosci nie ma
7 cze 20:15
hewisajd: up
7 cze 20:26
Mariusz: | A | | B | | −1,41s−0.56 | |
| + |
| = |
| |
| s+1 | | (s+1)2 | | s2+2s+1 | |
A(s+1)+B=−1,41s−0.56
As+A+B=−1,41s−0.56
A=−1,41
A+B=−0.56
A=−1,41
B=−0.56+1,41
A=−1,41
B=0,85
f(t)=−1,41e
−t+0,85te
−t
8 cze 00:30