Prędkość własna motorówki, jakie równanie?
lux: W czasie 11h motorówka przepłynęła 75km z prądem rzeki, a następnie 66km pod prąd. Wyznacz
prędkość własną motorówki, jeżeli prąd rzeki wynosi 3km/h.
Jak będzie wyglądało równanie do tego zadania?
7 cze 18:29
Janek191:
Czy dobrze jest przepisana treść zadania?
7 cze 18:37
Mila:
v− prędkość własna motorówki
t
1− czas przebycia drogi 75 km z prądem rzeki
t
2−czas przebycia drogi 66 km pod prąd rzeki
(v+3)*t
1=75
(v−3)*t
2=66
t
1+t
2=11
dokończ
7 cze 20:43