matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.cyklometryczna
tyu:
proszę o sprawdzenie
−x
arcsinx= 2arcsin(
)
√
2
√
2
arcsinx= 2arcsin(−x)
√
2
arcsinx=−2arcsin(x)
√
2
arcsinx+2arcsin(x)=0
√
2
+2(arcsinx)=0 arcsinx=0 x=0 W odpowiedziach jest x=+/− 1, ale wolfram podaje x=0
http://www.wolframalpha.com/input/?i=arcsin+x+%3D+2+arcsin+%28-+x%2Fsqrt+2%29
7 cze 11:56
Kacper:
Wstaw x=0 i sprawdź
7 cze 12:03