matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
sylwia345:
Prawdopodobienstwo ze losowo wybrana osoba w pewnym zakladzie bedzie plci zenskiej wynosi 0,75. Oblicz prawdopodobienstwo , ze wsrod 4 losowo wybranych osob tego zakladu beda dokladnie dwie kobiety. Mogłby ktos pomoc
?
7 cze 10:57
irena_1:
4
2
9
1
27
P(A)=
*0,75
2
*0,25
2
=6*
*
=
16
16
128
7 cze 11:53
Sylwia345:
Jejku dziekuje
7 cze 12:21