Rachu
bezendu:
Oblicz wartość oczekiwaną zmiennej o rozkładzie P(X = 0) = 1 − p, P(X = 1) = p.
b) Wiedząc, że wartość oczekiwana sumy zmiennych jest sumą wartości oczekiwanych, a zmienna Sn
jest sumą zmiennych X1 + X2 + ... + Xn z których każda ma takim samym rozkład, jak zmienna
z punktu a), oblicz wartość oczekiwaną Sn.
a) EX=0*(1−p)+p=p
1−p+p=p⇒p=1
Dalej nie wiem, pomoże ktoś ?
6 cze 21:14
bezendu:
Qulka ?
6 cze 21:58
Qulka:
6 cze 22:04
Qulka: wartość oczekiwana pierwszego to p
6 cze 22:05
Hugo: Qulko mam złe wieści
6 cze 22:07
bezendu:
No obliczyłem
a) EX=0*(1−p)+p=p ok ?
6 cze 22:08
Qulka: b) E(Sn)=np
6 cze 22:09
Qulka: Hugo co się stało
6 cze 22:10
Eta:
Dziewczyna Go porzuciła
6 cze 22:14
Qulka: i to ta zła wiadomość dla mnie
6 cze 22:15
bezendu:
Qulka nie rozumiem b) może rozpisać ?
6 cze 22:18
Qulka: skoro masz sumę n zmiennych i każda ma wartość oczekiwaną p więc wartość oczekiwana sumy to
suma n po p
6 cze 22:22
6 cze 22:26
Qulka: z) 50 b) 0 c) −50
6 cze 22:30
Qulka: z to a

nagminnie nie trafiam w klawisz
6 cze 22:31
bezendu:
Pomożesz jeszcze z kilkoma zadaniami ?
6 cze 22:33
Qulka: jak już wpadłam to pomogę
6 cze 22:39
Hugo: poprawa ćwiczeń z fizyki
6 cze 22:40
Qulka: tiaaa..uczył się..ostatnią nockę tuż przed na szybko i po łebkach
6 cze 22:43
Hugo:
6 cze 22:45
bezendu:
43 zobacz
6 cze 22:46
bezendu:
Hugo narysuj jej grzyba i napisz lepszy rydz niż nic. Albo pandę i pan da 3

Ale pandy już są
nudne
6 cze 22:50
Qulka: 43. analogicznie wariancja jednego to (1−p)p więc wariancja sumy n sztuk to n(1−p)p
6 cze 22:52
bezendu:
Qulka będziesz we wtorek ? Bo ostanio coś znikłaś
6 cze 22:56
Qulka: nie wiem .. nie obiecuję ...
6 cze 23:07
6 cze 23:08
bezendu:
44, możesz przykład a zrobić, resztę już zrobię analogicznie
6 cze 23:19
Qulka: musisz standaryzować czy możesz excelem?
6 cze 23:30
bezendu:
Exel odpada.
6 cze 23:34
Qulka: no to jeśli masz N(m,σ
2) a w P(X=x) to
P(z<a)= F(a)
P(z>a)=1− F(a)
6 cze 23:43
bezendu:
Dziękuję !
6 cze 23:44
6 cze 23:45