planimetria
Eta: Witam wszystkich

Widzę,że się nudzicie, to wrzucam zadanka dla chętnych
zad1/ W rombie ABCD o boku długości
a punkt M dzieli bok rombu
w stosunku 2:3 licząc od wierzchołka.
Obliczyć pole rombu wiedząc,że odległość punktu M od przekątnej AC jest trzy razy mniejsza
od odległości punktu M od przekątnej BD.
zad2/W czworokącie wypukłym ABCD o bokach |AB|=a , |DC|=b, |AD|=c , BC|=d
w którym c+d=b oraz dwusieczne kątów BCD i ADC przecinają się w punkcie S
Wykaż,że |AS|=|BS|
Pozdrawiam
6 cze 20:56
kyrtap: Eta lepiej wylicz mi prawdopodobieństwo na ile mam szansę przejść sesję
6 cze 21:17
Eta:
Sorrry

zapomniałam,że jest
6 cze 21:22
Saizou :
| 915 | |
zadanie 1, odpowiedź to P= |
| a 2  |
| 4 | |
6 cze 21:37
Eta:
6 cze 21:38
Saizou : a ten stosunek to od jakiego wierzchołka ?
6 cze 21:39
kyrtap: Eta nie kłam
6 cze 21:42
Kacper:
Może jutro

A skąd te zadanka?
6 cze 21:42
bezendu:
Kacper spojrzysz na mój temat z rachunkiem, przepraszam ze spam.
6 cze 21:44
Eta:
Licząc od wierzchołka A
6 cze 21:46
Kacper:
Dzisiaj nie myślę, żeby cokolwiek robić
6 cze 21:52
Eta:
Kacper .... ja mam czas, ja poczekam
6 cze 21:56
Qulka:
6 cze 21:57
Saizou :

z podobieństwa trójkątów mamy że
x | | e | | 2 | | 5 | |
| = |
| →ax= |
| ae→e= |
| x |
| | a | | 5 | | 2 | |
z tw. Pitagorasa mamy że
e
2+f
2=a
2
| 1 | | 5 | | 4 | | 60 | |
P= |
| *2e*2f=2*3x* |
| x=15x2=15* |
| a2= |
| a 2  |
| 2 | | 2 | | 61 | | 61 | |
6 cze 21:57
Eta:
Szukaj błędu
6 cze 22:00
Saizou :
bo f=5x
| 1 | | 5 | | 4 | | 4 | |
P= |
| *2e*2f=2ef=2* |
| x*5x=25x2=25* |
| a2= |
| a2 |
| 2 | | 2 | | 125 | | 5 | |
6 cze 22:04
Eta:
.......
6 cze 22:05
Kacper:
No i nie mam się co wysilać

Idę na mecz, bo robi się gorąco
6 cze 22:08
Eta:
Kacper zostało jeszcze ..zad 2/
6 cze 22:11
Hugo: Saizo to trzeba robić całkami podwójnymi
AMATORSZCZYZNA
P = ∫∫dxdx
D
x
1 ≤ x ≤ x
2
f(x
1) ≤ y ≤ f(x
2)
6 cze 22:12
+-:
6 cze 22:18
Eta:
?
6 cze 22:20
Saizou :
Hugo może ta odległość nie była odległością euklidesową
6 cze 22:20
Bogdan:

dla
+−
7 cze 11:02