geometria analityczna
andromeda: 1. Znajdź wektor prostopadły do wektorów (1,2,3), (2,3,1) −−tu korzystam z macierzy I J K (
ale wychodzi mi zły wnik...)
2.Zapisz prostą (x,y)=(2+3t, 1+5t) w postaci normalnej
3.Prostą przechodzącą przez punkty (2,3), (1,5) zapisz w postaci normalnej
4.Napisz równanie parametryczne płaszczyzny przechodzącej przez punkt (1,2,1), rozpiętej przez
wektory (1,1,0), (0,1,1)
6 cze 17:01
Mila:
1)
i j k i j
1 2 3 1 2
2 3 1 2 3
n→=2i+6j +3k−j−9i−4k
n→=−7i+5j−k
n→=[−7,5,−1]
6 cze 19:10
AS:
[1,2,3]x[2,3,1] = (2*1 − 3*3) + (3*2 − 1*1) + (1*3 − 2*2) = [−7,5,−1]
7 cze 11:39