6 cze 15:52
Hugo: TREŚĆ
http://scr.hu/2pdc/9taz2
nie chodzi o liczenie całki chodzi o wyznaczenie obszaru mi całkowania a konkretnie tej
pionowej prostej ; skąd ona sie bierze ;−;?!
6 cze 15:56
Przemysław: Tam jest napisane: "I płaszczyznami układu współrzędnych"
6 cze 16:20
Przemysław: No i jest jakieś: 0≤x≤2, więc ten x zmienia się od 0 do 2, czyli ograniczone przez x=0 i x=2.
Oczywiście mogę się mylić
6 cze 16:21
Hugo: Tak ! zarówno układ ogranicza jak i rzutowane z+y+x = 6 na płłaszczyzne XY ogranicza to

dz za odpowiedź
6 cze 17:46