matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz liczbę (1,-1) w znanych postaciach
Joanna:
Zapisz liczbę (1,−1) w znanych postaciach
6 cze 15:47
Joanna:
liczby zespolone
6 cze 15:50
Benny:
−1=i
2
?
6 cze 15:53
ICSP:
7π
7π
(1 , −1) = 1 − i =
√
2
(cos
+ isin
) =
√
2
e
i 7π/4
4
4
6 cze 15:55