matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
aaddaa:
jezeli w ciagu geometrycznym o ilorazie q=−1 suma pieciu poczatkowych jesgo wyrazow jest rowna
√
2
wiec ile rowna sie pierwszy wyraz tego ciagu?
6 gru 08:36
kaz:
1−(−1)
5
S
5
=
√
2
=a
1
→a
1
=
√
2
1−(−1)
6 gru 09:22