− π | − π | |||
arctg(tg( | ) = | |||
8 | 8 |
π | π | |||
arctg(tg(x))=x dla x∊(− | , | ) | ||
2 | 2 |
7π | π | ||
> | |||
8 | 2 |
7π | 7π | |||
tg( | )=tg( | +k*π), k∊C | ||
8 | 8 |
7π | 7π | 1 | ||||
tg( | )=tg(( | −1*π)=tg(− | π) i | |||
8 | 8 | 8 |
π | π | π | ||||
− | ∊(− | , | ) | |||
8 | 2 | 2 |
7π | 1 | π | ||||
arctg(tg( | ))=arctg(tg(− | π))=− | ||||
8 | 8 | 8 |
π | 3 | |||
Czy możemy zdefiniować arctgy dla y∊( | , | π) ? | ||
2 | 2 |
− π | π | |||
wydaje mi się, że powinniśmy rozpatrywać tylko dla y∊( | , | ) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |