matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ab
adam:
Udowodnij, że liczby Stirlinga drugiego rodzaju spełniają zależności:
n
n−1
n
2
{
} = {
}
2
1
2
2
W(2) : {
} = 1 = (
)
2
1
Dlaczego {
} = 1?
5 cze 20:04
Mila:
http://sirjoker.w.interia.pl/mat/dyskr/Podzialy.pdf
5 cze 21:27