matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Asmander:
sinx +
√
3
cosx=1 | :2
1
√
3
1
sinx +
cosx=
2
2
2
π
π
1
sin
+ cos
=
6
6
2
nie wiem co mam dalej robić czy z jedynki trygonometrycznej zamienić cos na 1−sin nie wiem.
5 cze 18:47
Godzio:
π
π
1
sin
sinx + cos
cosx =
6
6
2
π
1
cos(x −
) =
6
2
π
π
π
π
x −
=
+ 2kπ lub x −
= −
+ 2kπ
6
3
6
3
5 cze 19:11