ggg
biedny student: Obliczyć pole obszaru ograniczonego dwoma okręgami
A. x
2−2√3x+y
2=0,
B. x
2+y
2−2y=0.
S1=(0,1) r=1
S2(√3,0) r=√3
P = ∫ (2y−2√3x) ?
No i tu nie wiem co dalej zrobić ?
Pole obszaru ograniczonego liczymy, odejmujac od funkcji okgraniczającej z góry
(czyli A) funkcję ograniczającą z dołu (czyli B).
Wychodzi mi całka dwóch zmiennych ? Nie wiem jak to policzyc

Podstawić jakieś x=rcosα ?
Poza tym jakie bede punkty ograniczajace tą całke ?
Obliczyłam pkt. wspolne tych ogręgów P1 (0,0) oraz P2(√3/2, 3/2)
Pomocy