to pilne
Sanderka: Naszkicuj wykres funkcji y=(x+2)−3
5 cze 14:54
J:
chyba żartujesz
5 cze 14:56
Sanderka: czemu niby
5 cze 14:58
J:
Nie potrafisz narysować prostej y = x − 1 ?
5 cze 15:08
Sanderka: to nie jest podsawowka ja mam egzamin a w funkcjach jestem slaba
5 cze 15:14
Jolanta: a nie zgubiłas 2 za nawiasem ?
5 cze 15:23
Jolanta: y=(x+2)2−3 to postac kanoniczna
parabola y=x2 jest przesunieta o dwie jednostki w lewo i trzy w dół,
5 cze 15:25
Jolanta:
5 cze 15:30
Jolanta: niezbyt mi idzie rysowanie.To co narysowałam jest do y=(x−2)2−3 czyli y=x2 przesuniete o
dwie jednostki w prawo .Ty masz zrobic w lewo
wzór y=a(x−p)2+q p współrzedna wierzchołka x g współrzedna wierzchołka y .Wszystko jasne ?
5 cze 15:33
ZKS:
Narysuj prostą y = x, następnie przesuń ten wykres o dwie jednostki w lewo, a następnie
trzy jednostki w dół.
5 cze 15:34