funkcje
Sanderka: Prosta prostopadla do prostej y= trzy siudmex+9 jest okreslona wzorem

5 cze 14:29
5 cze 14:32
Sanderka: mam takie cos ktore z tego A)y= − trzy siudmex+1 B)y=−siedem trzecichx−2 C)y=trzy siudmex+4
D0y=siedem trzecichx−5 ktore z tych mam zaznaczyc
5 cze 14:35
pigor: ..., y=
37x+9 , to y= −
73x+b − szukana rodzina prostych prostopadlych
do danej , gdzie b∊R , chyba, że wstawisz odpowiednio współrzędne swojego
danego punktu i obliczysz to b. ...
5 cze 14:35
pigor: ..., no to odp. B)
5 cze 14:36
Sanderka: dzieki
5 cze 14:37