matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeszcze bardziej fajniutki układzik równań
Guzik:
Rozwiąż układ równań: x+y+z=210 x+y+t=150 y+z+t=225 x+z+t=180 Wyznacz literę z.
5 cze 10:14
Kacper:
y−x=45 z−x=75 ... x=30 t=45 y=75 z=105
5 cze 11:14