...
Phoebe Campbell: mam 2 pytania − proszę o możliwie szybką odpowiedź
1) czy mając np. 2n+2 + 2n2 + 1 mogę jakoś wyciągnąć 2 przed nawias
2) czy to jest dobrze:
log232n+3 − log232n+1 = 2n+3−2n−1 = 2
bo pamiętam, że był jakiś taki "trik" z usuwaniem tych samych części i zostawianiem potęg...
4 cze 21:59
Benny: 1)
2*2
n+1+2*2
n2=2*(2
n+1+2
n2)
2)
| | 32n+3 | |
log232n+3−log232n+1=log2 |
| =log232 |
| | 32n+1 | |
4 cze 22:02
Phoebe Campbell: Dzięki Ci wielkie Beny
4 cze 22:03
Phoebe Campbell: Benny* przepraszam
4 cze 22:04
Benny:
4 cze 22:08