Grafy - sprawdzenie odpowiedzi
Kociara: Proszę o sprawdzenie odpowiedzi do mojego zadania domowe z grafów
(jest zdanie i trzeba odpowiedzieć na zasadzie prawda/fałsz)
Niech G=(V,E) będzie pewnym grafem
a)Jeśli każdy wierzchołek jest stopnia parzystego to istnieje droga zamknięta w tym grafie
przechodząca przez każdy wierzchołek dokładnie raz
b)Jeśli graf G jest spójny, |V| = n i |E| = n−1 to jest acykliczny
c)Jeśli graf G jest acykliczny i |V| =n to |E| ≤ n − 1
d)Jeśli w grafie F jest cykl Hamiltona to stopień każdego wierzchołka jest większy od 1
e)Jeśli G'=(V',E') jest innym grafem i Dk(G) i Dk(G') dla każdego k = 0,1,2... to grafy
G i G' sa izomorficzne
f)Jeśli w grafie G jest cykl Eulera to G nie jest drzewem
Moje odpowiedzi
a) Prawda
b) Prawda
c) Prawda
d) Prawda
e) Fałsz
f) Prawda
Czy ktoś mógłby to sprawdzić, skorygować i wytłumaczyc dlaczego?
Olbrzymie dziękuje!
4 cze 21:02
Kociara: Sprawdzi ktoś?
4 cze 23:30
b.: a) chyba nie, czy G jest spójny?
b) c) chyba OK
4 cze 23:52
Kociara: Pierwotnie G jest zwykłym grafem, nie ma informacji czy spójny czy nie.
5 cze 09:59
Kociara: nikt nic?
5 cze 13:18
Kociara: serio serio?
5 cze 22:04
Kociara: : /
6 cze 21:06
b.: d) i f) tez ok,
e) co to Dk ?
6 cze 21:16
b.: a) bez spójności fałsz
6 cze 21:17