matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Niezależne zmienne losowe X1 i X2 mają dystrybuantę
bafrtek:
Niezależne zmienne losowe X1 i X2 mają dystrybuantę: F(X) = 0 dla X =< −1, x/2 +1 dla −1 <x=<0 1 dla x>0 Niech X = −2X1−5X2+10. Oblicz EX oraz D
2
X
4 cze 16:54