matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zagadnienie początkowe
Ewa:
Rozwiązać zagadnienie początkowe
⎧
x'=x+y
⎩
y'=4x+y
⎧
x(0)=2
⎩
y(0)=0
4 cze 14:23
Ewa:
Nie wiem jak się do tego zabrać,wiem jak rozwiązać y' bo to dy/dx, a co z x'
?
4 cze 14:24