prawdopodobieństwo
Ania: zadanie Rzucamy czterokrotnie symetryczną monetą. Obliczyć prawdopodobieństwo uzyskania
0, 1, 2, 3 oraz 4 orłów. Dane są następujące zdarzenia:
A − wypadły cztery orły,
B − wypadła parzysta liczba orłów,
C − wypadło więcej orłów niż reszek.
Obliczyć prawdopodobieństwa następujących zdarzeń:
P(A), P(B), P(C), P(A|B), P(B|A), P(A|C), P(C|A), P(B|C), P(C|B).
4 cze 12:34
kinia: tez mam takie samo zadanie

i tez nie wiem

była bym wdzięczna jak by ktoś nam pomógł

undefined
4 cze 18:52
Mila:
|Ω|=2*2*2*2=2
4=16
a)
A−wypadły 4 orły
A={(O,O,O,O)}
|A|=1
b)
B−wypadła parzysta liczba orłów⇔(wypadły 2 orły lub wypadły 4 orły)
c)
C− wypadło więcej orłów niż reszek ( wypadły 3 orły lub wypadły 4 orły)
resztę po kolacji
4 cze 19:17
Mila:
d)
A/B −wypadły 4 orły pod warunkiem, że wypadła parzysta liczba orłów
|A∩B|=1
pozostałe podobnie.
4 cze 19:52
Ania : dziękuje
4 cze 20:12
Mila:
4 cze 20:14