Całki powierzchniowe, twierdzenie Greena, Gaussa, Ostrogradskiego
Przemysław: Mam bryłę opisaną taką nierównością:
|x−y+z|+|y−z+x|+|z−x+y|≤1
I po niej bym chciał całkować.
Granice dolne będą x=y=z=0, bo najmniej ile może być równe to wyrażenie to 0, a jest tak wtedy,
gdy wszystkie te wartości bezwzględne to 0.
I teraz nie wiem, jakie górne granice

Proszę o pomoc
3 cze 17:41
b.: > Granice dolne będą x=y=z=0, bo najmniej ile może być równe to wyrażenie to 0, a jest tak
wtedy, gdy wszystkie te wartości bezwzględne to 0.
To nie jest poprawne wnioskowanie. Kiedy to wyrażenie jest najmniejsze nie ma znaczenia. Ważne,
dla jakiego najmniejszego x (powiedzmy) to wyrażenie może być (dla pewnych y,z) <= 1.
3 cze 22:40
Przemysław: Hmm... no w sumie

To w takim razie nie wiem w ogóle jakie granice powinny być
3 cze 22:42
b.: A co właściwie chcesz zrobić?
Bo np. można podstawić u=x−y+z, itd., jakobian liczy się łatwo, i obszar w nowych zmiennych też
jest łatwiejszy.
3 cze 22:47
Przemysław: O

dziękuję
3 cze 22:57