całka nieoznaczona
Mimi: Jak obliczyć tą całkę?
∫ex/y dy
3 cze 13:13
J:
tak, jakbyś liczył/a całkę: ∫ea*ydy , gdzie a to stała ...
3 cze 13:15
Mimi: to będzie 1/x*e1/y+c?
3 cze 13:17
J:
| | 1 | |
prawie .... = |
| ex/y + C |
| | x | |
3 cze 13:19
J:
nie źle .... ja też się pomyliłem
3 cze 13:22
J:
czy to jest fragment jakiegoś zadania ?
3 cze 13:32
Przemysław: −xex/y+C?
3 cze 13:32
J:
na pewno nie

... policz pochodną
3 cze 13:38
Przemysław: Dobra, nieważne, głupotę po drodze zrobiłem
3 cze 13:38
Mimi: cale zadanie to: obliczyć całkę po obszarze normalnym ograniczonym wskazanymi krzywymi:
∬ex/y dxdy, D: y=sqrt(x) , x=0, y=1
3 cze 13:49
J:
to trzeba było tak od razu , zamieniasz kolejność całkowania i trafiasz na całkę ∫ex/ydx,
a to juz prosta całka = y*ex/y + C
3 cze 14:01
daras: tę całkę
4 cze 10:07