Prosze o pomoc
Zagrożona: Zadanie 1.
A). |4x−5\x−1|=x+1
B). 10−x−3x2\|x+2|<2x
C). |x2−5x+4\x2−4|≥1
Zadanie 2.
Dla jakich wartościowych parametru m (m€R) równanie 3\2x−m=4\mx−8 ma rozwiązanie ujemne?
2 cze 21:03
bibi: Napisz porządnie te przykłady
2 cze 21:36
Zagrożona: | | 10−x−3x2 | |
B. |
| <2x (x+2 jest pod wartości ą bezwzględną) |
| | x+2 | |
2 cze 21:55
ZKS:
c)
| | x2 − 5x + 4 | |
| |
| | ≥ 1 |
| | x2 − 4 | |
D = R \ {±2}
|x
2 − 5x + 4| ≥ |x
2 − 4|
x
2 − 5x + 4 ≥ x
2 − 4 ∧ x
2 − 5x + 4 ≥ −x
2 + 4
5x ≤ 8 ∧ 2x
2 − 5x ≥ 0
| | 8 | | 5 | | 8 | |
x ≤ |
| ∧ x(2x − 5) ≥ 0 ⇒ x ∊ (−∞ ; 0] ∪ [ |
| ; |
| ] \ {±2}. |
| | 5 | | 2 | | 5 | |
2 cze 22:56
Zagrożona: Dzięki

A moge prosic o zrobienie jeszcze pozostalych?
2 cze 23:29
Piotr:
prosic zawsze mozna...
2 cze 23:33
Zagrożona: Kurde mało śmieszne
3 cze 08:13
J:
1) założenie: x + 1 ≥ 0 ⇔ x ≥ −1
| | 4x − 5 | | 4x − 5 | |
...⇔ |
| = x + 1 lub |
| = − x − 1 ... i spróbuj sama |
| | x−1 | | x−1 | |
3 cze 08:18
5-latek: jest fajna ksiazka gdzie jest to bardzo ladnie opisane
Franciszsek Klorek Wartosc bezwzgledna w roznych zadaniach matematycznych (Zielona Gora 1997
3 cze 09:23