Zbiór wartości
Asmander: Wyznacz zbiór wartości
| | π | | π | |
y = sin(x − |
| ) + sin( x + |
| ) |
| | 6 | | 6 | |
2 cze 20:52
ICSP: Zacznij od rozpisania wzorów.
2 cze 20:56
Asmander: | | α+β | | α+b | |
sinα + sinβ = 2sin |
| * cos |
| |
| | 2 | | 2 | |
y =2sinx*cosx
y =sin2α i co dalej?
dobrze to robie
2 cze 21:04
ICSP: źle przepisałeś wzór z tablic.
2 cze 21:06
2 cze 21:10
Asmander: co powinienem dalej zrobić? wiem że sinx ∊ <−1,1>
czy sinx zamienić na cosx z jedynki
2 cze 21:16
ICSP: | | π | |
cos |
| = |
| | 6 | |
2 cze 21:16
Asmander: y =
√3sinx
sinx ∊ <−
√3,
√3 >
Na prawde dzieki
2 cze 21:20