Wykres funkcji
Iness: Narysuj wykres funkcji: f(x)=[x]−1
2 cze 20:47
Ada: [ ] − sufit, czy podłoga
2 cze 20:50
Iness: cecha
2 cze 20:50
5-latek: a wiesz jak wygląda wykres y=[x] ?
2 cze 20:50
Iness: Tak.
2 cze 20:51
Iness: Po prostu na tym wykresie zbiór będzie otwarty?
2 cze 20:51
2 cze 20:51
5-latek: To obniż go o jedna jednostke w dol
2 cze 20:52
Iness: Tak, ale f(x)=[x]−1(!)
2 cze 20:52
Iness: Nieprofesjonalnie mówiąc−obydwa kółka będą niezamalowane?
2 cze 20:53
5-latek: napisałem co masz zrobić .
2 cze 20:54
Iness: Nie rżnij Jagiełły tylko powiedz mi jak ma być
2 cze 20:58
Ada: Narysuj ołówkiem(!) osie układu, na nich długopisem [x]. Później narysuj drugie osie, które się
zaczną w punkcie (0, −1). Zmaż pierwsze. Gotowe.
2 cze 21:00
Iness: Czyli dla x∊(0,1) [x]−1 = −1 ?
2 cze 21:04
Ada: tak
ale dla x=0 też
2 cze 21:10
Iness: Tak, to ważne. Dzięki
2 cze 21:12