matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktoś wytlumaczy jak to rozwiązać?
ola:
∫
√
1−x
2
dx
2 cze 20:16
Mariusz:
(x)*(−x)
∫(x')
√
1−x
2
dx=x
√
1−x
2
−∫
dx
√
1−x
2
1−x
2
−1
∫(x')
√
1−x
2
dx=x
√
1−x
2
−∫
dx
√
1−x
2
dx
2∫
√
1−x
2
dx=x
√
1−x
2
+∫
√
1−x
2
2∫
√
1−x
2
dx=x
√
1−x
2
+arcsin(x)
1
∫
√
1−x
2
dx=
(x
√
1−x
2
+arcsin(x))+C
2
2 cze 20:30