Punkt M=(2,−5) jest wierzchołkiem kwadratu
CHI: Punkt M=(2,−5) jest wierzchołkiem kwadratu.Jeden z jego boków zawiera się w prostej o równaniu
x+2y−7=0.Oblicz pole powierzchni tego kwadratu.
5 gru 21:06
ula: M nie należy do tej prostej
oblicz odległość M od prostej
A=1
B=2
C=−7
| | I1*2−10−7I | | 15 | | √5 | |
d= |
| = |
| * |
| =3√5
|
| | √5 | | √5 | | √5 | |
P
k=2*3
√5=6
√5
5 gru 23:39
lool: Wzór na pole kwadratu to akwadrat więc 3pierwiastka z 5 kwadrat to 9 * 5=45
7 mar 17:47
aga: 46
24 mar 18:24