funkcjee
iii: Może być tak ,że wyjdzie mi,że funkcja jest wypukła w R ?
2 cze 17:22
PW: A nie znasz takich przykładów?
2 cze 17:35
Benny: Nie orientuje się praktycznie w ogóle w temacie, ale funkcja f(x)=x2 taka nie będzie?
f'(x)=2x
f''(x)=2
f''(x)>0 dla x∊R?
2 cze 17:42
PW: Benny, jak to się nie orientujesz?
2 cze 17:44
Benny: Nie miałem tego. Jak zaczynaliśmy pochodne to natknąłem się na punkty przegięcia, wklęsłość i
wypukłość
2 cze 18:02
PW: Widocznie
iii "sie nie natknął"
2 cze 18:09
Benny: iii jest pewnie studentem, więc pewnie nie potrzebował szukać
2 cze 18:13