Całki
Skoczek: Czy można to wyrażenie jakoś inaczej zapisać? xe
x2/2e^^−x
2 i później obliczyć z tego całkę

z góry dziękuje
2 cze 16:04
J:
Podstawienie x2 = t
2 cze 17:05
Skoczek: mógłbym prosić o całe rozwiązanie, próbowałem ale nie wyszło mi
2 cze 17:52
Ada: | | xex2 | |
∫ |
| dx  |
| | 2e(−x)2 | |
2 cze 17:54
Skoczek: tak
2 cze 17:57
Skoczek: z drugi raz jestem na tej stronie nie wiedziałem jak to inaczej zapisać

sorry
2 cze 17:57
Ada: Z lewej strony są znaczki.
2x
2 = t
4x dx = dt
2 cze 18:09
Skoczek: | | 1 | |
a to nie powinno być |
| ∫xex4 jak obrócisz |
| | 2 | |
2 cze 18:15
Ada: Nie. Własności potęgowania

U{a
n}{a
m = a
n−m
2 cze 18:33
Skoczek: o masakra taka podstawa

nie było pytania

jest mi teraz smutno bo jestem na studiach

a
takich podstaw się nie wie

a jeszcze się pytałem kolegi i mi powiedział że jest dobrze

dziękuje za pomoc Adrianno
2 cze 18:36