Funkcja wykładnicza - wykres i miejsca zerowe
Pandzia: FUNKCJA WYKŁADNICZA
Potrzebuję pomocy. Zależy mi na wytłumaczeniu jak się to rozwiązuje i wrzuca wykres. Nie było
mnie na tych lekcjach i nie rozumiem co i jak się je..

Zadanie:
Dana jest funkcja f(x)=(1/3)
x , gdzie x ∊ R , Narysuj wykres funkcji g(x)= f(x−2)−3 i określ
ilość miejsc zerowych.
Z góry dziękuję za pomoc
2 cze 08:56
J:
| | 1 | |
Rysujesz: y = ( |
| )x i przesuwasz o ektor v = [2,−3] |
| | 3 | |
miejsce zerowe: x = 1
2 cze 09:03
Pandzia: Dziękuję bardzo!
2 cze 09:11
Pandzia: A jak będzie wyglądał wykres y=(1/3)x ?
2 cze 09:14
J:
2 cze 09:16
Pandzia: Mi wyszedł inaczej.
Przy wypisaniu tego w tabelce wyszły mi punt
(−2;9) , (−1;3) , (0;1) , (1;1/3) , (2;1/9)
2 cze 09:30
J:
i dobrze ... teraz go narysuj .... i tak będzie tylko przybliżony
2 cze 09:33
Pandzia: Ok, dziękuję
2 cze 09:40