układ równań
j: n*n*q
3=72
n*q+n*q
2=18
da się z tego wyznaczyć q
2 cze 04:14
j: pomoże ktoś?
2 cze 10:25
+-:
da się
q=2; n=3 lub q=0,5; n=24
2 cze 11:03
j: a napiszesz jak

Bardziej mi zależy żeby się nauczyć jak się to robi
2 cze 11:06
ICSP: n
2 * q
3 = 72
| | 182 | |
n(q + q2) = 18 ⇒ n2 = |
| |
| | (q + q2)2 | |
9q = 2q
2 + 4q + 2
2q
2 − 5q + 2 = 0
2q
2 − 4q − q + 2 = 0
2q(q − 2) − 1(q − 2) = 0
(2q − 1)(q − 2) = 0
2 cze 11:06
j: Dziękiii, jak zwykle teraz wydaje się proste
2 cze 11:14
+-: "j" napisał: "Bardziej mi zależy żeby się nauczyć jak się to robi', a co Ty zrobiłeś ICSP ?
Czy "j" będzie potrafił rozwiązać podobne wątpię, pracę domową odrobiłeś za niego.
2 cze 11:18
j: "+−" Ja to teraz dokładnie analizuje, a taka nauka też nie jest zła
2 cze 11:31