tryga - Pomocy !!!!!!
heban: Cześć

Mam do roziwazania 4 zadania. Proszę o pomoc.
zad.1
Wyznacz wartości parametru a, a∊ℛ, dla których równanie (cos x −
√22 )( sin x− a )=0 ma
trzy różne roziwązania w przedziale <0, 2π>
zad.2
Wyznacz wartości parametru k, k∊ℛ, dla których równanie (sinx +
12 )(cos x+ 2k)=0 ma
cztery różne rozwiazania w przedziale <−π,π>.
zad.3
Wyznacz wartości parametru k, k∊ℛ, dla których równanie (sinx − cos x)(sin x + 0,5k )= 0 ma
cztery różne rozwiazania w przedziale <0,
3π2 >
zad.4
Wyznacz wartości parametru m, m∊ℛ, dla których równanie (2cos x−1)(sin x −m)=0
ma cztery różne rozwiązania w przedziale < −
π2 ,
3π2 > z których trzy są dodatnie.