1 cze 20:50
Godzio:
Chcesz znać tylko wynik czy rozwiązanie?
1 cze 21:03
Saizou : tylko wynik
1 cze 21:04
kyrtap: Sory że Saizou wtrącam się w twój wątek. Godzio pomógłbyś mi z zadaniem z analizy wektorowej?
1 cze 21:10
Godzio: Wiecie co, ja muszę teraz wyjść, nie zdążyłem doliczyć, jak wrócę to skończę i dam odpowiedź o
ile ktoś mnie nie ubiegnie!
1 cze 21:25
Saizou : chcą mi ukraść
Godzia
1 cze 21:25
Saizou : spoko, ale już dziękuję xd
1 cze 21:26
kyrtap: nie chcę Saizou
1 cze 21:34
kyrtap: a jak ciężko na matmie ?
1 cze 21:37
Saizou : jak to nie,
Godzio sam się ukradł
1 cze 21:38
Saizou : jedyna moja zmora to algebra liniowa, reszta jest ok
1 cze 21:38
kyrtap: a ludzie na uczelni?
1 cze 21:45
Saizou : też spoko, nie narzekam, choć jedną osobę bym najchętniej unicestwił
1 cze 21:54
kyrtap: też mam takich ludzi no ale cóż trzeba ignorować
1 cze 21:56
Saizou : no niestety, jeszcze troszkę i wolne xd
1 cze 22:06
kyrtap:
1 cze 22:12
Saizou : lepiej pomóż z wyznacznikiem xd
1 cze 22:14
kyrtap: za dużo całek powierzchniowych do policzenia XD
1 cze 22:16
Saizou : a ja sobie całkuję szeregi
1 cze 22:19
kyrtap: za mądry jesteś
1 cze 22:29
Saizou : wcale nie
1 cze 22:31
kyrtap: no dobra inteligentny
1 cze 22:36
Saizou : też nie... raczej leniwy xd
1 cze 22:38
kyrtap: Saizou umiesz analizę wektorową może?
1 cze 22:57
Godzio:
Jestem i liczę ...
1 cze 23:48
Godzio: (n + 1) * (−1)n
O ile się nie pomyliłem.
2 cze 00:03
Godzio: Jednak n+1
2 cze 00:14
2 cze 00:14
Saizou : Dzięki
Godzio wyszło na to że nie potrafię sumować

, bo ja miałem w ostatnim wierszu n
zamiast n+1, cóż bywa
2 cze 09:11
Godzio:
Może tylko nie przyuważyłeś, że macierz jest n+1 x n+1
2 cze 11:00
Saizou : a można też ją sprowadzić to macierzy górnotrójkątnej i mieć wyznacznik równy
E
n*E
n1*E
n2*...*E
nn−1*E
nn*(n+1) łącząc "w pary" tak aby potęga w wykładniku dawała n
otrzymamy
(E
n*E
nn−1)*..E
nn(n+1)=
E
nn*...*E
nn(n+1)=
| | 2π | | 2π | |
każde wyrażenie Enn=cos( |
| *n)+isin( |
| *n)=cos(2π)+isin(2π)=1o ostatecznie wiec |
| | n | | n | |
wyznacznik macierzy to detA=n+1
2 cze 14:24
kyrtap: Saizou przerażasz
2 cze 14:34
Saizou : Patryk wydaje ci się
2 cze 14:51
kyrtap: widać że postępy są u Ciebie znaczne
2 cze 15:00
Saizou : powiedzmy, czasami zastanawiam się co ja robię na matematyce
2 cze 15:02
kyrtap:
2 cze 15:06