trygonomtria wyznacz zbiór wartości funkcji
angaaaa: wyznacz zbiór wartości funkcji
a) f(x) = sin ( π6 cos x)
b) f(x) = tg (π4 sinx)
c) f(x) = cos ( 2π3 sinx)
d) f(x) = sin ( π4 cos2x)
1 cze 19:27
Kacper:
A własne pomysły?
1 cze 19:28
angaaaa: ma być π/6, π/4 2π/3
1 cze 19:28
angaaaa: na pewno wiem że zbiór wartości jest od <−1,1>
1 cze 19:28
angaaaa: więc myślałam żeby dać np a) −1<cosx<1 pomnożyć przez π/6
1 cze 19:29
Mila:
| | π | |
a) argument f(x) ma postać: ( |
| *cosx) |
| | 6 | |
1 cze 21:01