całka
kyrtap: Jak taką całkę ruszyć?
1 cze 19:20
Hajtowy: Skrócić, kopnąć w dupę i odwrócić
1 cze 19:25
Mila:
Przez części :
| | 2x | |
[x=u , dx=du, dv= |
| dx] |
| | 2√R2−x2 | |
1 cze 19:26
kyrtap: Mila nie rozumiem?
1 cze 19:48
ZKS:
| | x | |
∫ x * |
| dx = ∫ x * [−√R2 − x2]'dx |
| | √R2 − x2 | |
1 cze 20:14
kyrtap: ok
1 cze 20:19
Mila:
1 cze 20:32
Mila:
Niedowiarek.
1 cze 20:32
kyrtap: Mila ja Ci wierzę że ty dobrze zrobiłaś po prostu nie rozumiałem

Pozdrawiam
1 cze 20:42
Mila:
Będą kłopoty, to pisz.
1 cze 20:50
kyrtap: zawsze męczę was Mila swoimi problemami i dzięki że mi kazałaś iść do Wrocławia
1 cze 21:07
Mila:
Miło jest pomagać takiemu studentowi, jak Ty, niedługo będę się od Ciebie uczyć.
1 cze 21:12
kyrtap: No raczej takiego poziomu nie osiągnie, ale coś tam robię wiadomo
1 cze 21:14
Mila:
Zrobiona całka?
1 cze 21:15
kyrtap: | | x | | R2 | | x | |
− |
| √R2−x2 + |
| arcsin |
| |
| | 2 | | 2 | | R | |
1 cze 21:18
kyrtap: +C oczywiście
1 cze 21:19