matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stereometria
Suchy:
Oblicz pole powierzchni czworościanu foremnego , którego suma długości wszystkich krawędzi wynosi 12√5
1 cze 19:10
irena_1:
a− długość krawędzi czworościanu 6a=12
√
5
a=2
√
5
(2
√
5
)
2
√
3
P=4*
=20
√
3
4
1 cze 19:42