??
mila: 1.jeżeli a= {5} − 2 to a2 jest równe?
2.liczbę x= 3√22 * 8 43
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
16 23
3. (0,6)0 − (0,1)−1
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
(3: 23)−1 * √2
1 cze 16:38
1 cze 16:39
mila: 8 do 4/3 i 16 do 2/5 będzie szybciej
1 cze 16:48
pomagacz:
1. skorzystaj ze wzoru skroconego mnozenia
2. liczbe 'jakas tam' co

3. co masz zrobic ? obliczyc ? przedstawic w postaci 'jakiejs' ?
wiec sama widzisz, ze troche brak ladu i skladu
1 cze 16:50
mila: a= √5 −2
1 cze 16:51
mila: a= √5 −2
1 cze 16:51
mila: w 3 obliczyć
1 cze 16:52
pomagacz:
3. no to chyba nie jest trudne ? do 0 to 1, do −1 to po prostu odwracasz liczbe, a √2 =
21/2.
1 cze 16:54
mila: czyli 0,1 to będzie −1 ? czy − 0,1
1 cze 16:59
J:
| | 1 | |
co jest odwrotnością liczby: |
| ? |
| | 10 | |
1 cze 17:00