matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Aga:
∫
3x − 1
1 − x
2
dx = licznik: 3x − 1 mianownik: 1 − x
2
1 cze 14:10
J:
3x
1
rozbij na dwie całki = ∫
dx − ∫
dx
x
2
−1
1−x
2
1 cze 14:14
J:
3
2x
pierwsza: =
∫
dx , a druga masz tutaj:
2
x
2
−1
https://matematykaszkolna.pl/forum/294516.html
1 cze 14:16
J:
3
2x
pierwsza: −
∫
dx oczywiście
2
x
2
−1
1 cze 14:27
Aga:
Ok, tylko dlaczego w pierwszej całce w mianowniku zostały zmienione znaki i kolejność? jeżeli zmieniamy znaki to chyba w całej całce, więc zamiast 3x powinno być −3x, czy się mylę?
1 cze 21:03
Aga:
już jest w porządku
1 cze 21:05
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick