matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Aga:
∫
sinx * e
t
gx
cos
3
x
1 cze 13:21
Aga:
Licznik: sinx * e
tgx
Mianownik: cos
3
x
1 cze 13:21
J:
1
podstaw: tgx = t ,
dx = dt
cos
2
... = ∫t*e
t
dt ... i teraz przez części
1 cze 13:23
Aga:
faktycznie − dziękuję za pomoc!
1 cze 13:31