wyznacz R ze wzoru
P2: | | 1 | | 1 | |
wyznacz R ze wzoru D= (n−1)( |
| + |
| ) |
| | r | | R | |
1 cze 12:51
Bogdan:
Pierwszy krok ja, Ty drugi, ja trzeci, Ty czwarty
| | 1 | | 1 | | D | |
Mój krok: |
| + |
| = |
| |
| | r | | R | | n − 1 | |
Twoja kolej
1 cze 13:07
Bogdan:
Odpowiada tylko P2
1 cze 13:08
J:
to kolejne zadanie nie z prośbą o pomoc, tylko w trybie nakazującym
1 cze 13:13
P2: J dzieki za pomoc za ostatnie zadania
Bogdan:
chyba jakos tak
1 cze 13:20
J:
na razie dobrze ... teraz
Bogdana ruch
1 cze 13:24
Bogdan:
Mój krok − ponieważ masz błędny zapis, więc mój krok sprowadza się do poprawienia błędu
(niepotrzebne r w liczniku)
a teraz Twój krok
1 cze 13:25
J:
tylko niepotrzbne r w pierwszym liczniku
1 cze 13:25
Bogdan:
Wstrzymaj się J
1 cze 13:27
1 cze 13:30
Bogdan:
Kolejna poprawka (zamiast znaku = powinien być minus)
| 1 | | Dr − (n − 1) | |
| = |
| |
| R | | r(n − 1) | |
| | 1 | | Dr − n + 1 | |
ale można było zapisać od razu: |
| = |
| |
| | R | | r(n − 1) | |
Twój ruch, chyba oczywisty
1 cze 13:35
P2: dzieki za pomoc
1 cze 13:37